Ga naar de Facebookpagina van Ouder Kind Moment

Bewegen en Spelen met baby en dreumes

Als moeder/vader volg je met enthousiasme en verbazing de ontwikkeling van je kindje. Bijna iedere dag worden ze wijzer en kunnen ze weer iets nieuws. Je kijkt met verwondering naar de eerste lachjes, luistert naar de eerste geluidjes en verbaast je dat de kleine zich zo snel ontwikkelt. Je wilt samen leuke dingen doen. Na de cursus babymassage is er de mogelijkheid om de cursus Bewegen en Spelen te volgen, want ook al is je kindje nog zo klein, spelen en bewegen met jou vindt hij/zij fijn!

Baby

Een baby beweegt veel en al bewegend ontdekken zij wat zij kunnen. De basis daarvan wordt al in de 1-ste 6 maanden gelegd. Het is prachtig om te zien hoe baby’s spelenderwijs hun handjes, voetjes en later hun hele lichaam en de omgeving ontdekken. Als ouder kun je hem/haar prikkelen om al spelenderwijs zijn/haar lichaampje te ontdekken. Hiermee ondersteun je de motorische ontwikkeling. Dit doe je door allerlei verschillende houdingen aan te bieden en deze te herhalen. Tijdens het spelen en bewegen gaat je kindje zijn spierkracht en coördinatie ontwikkelen. Dit vormt de basis voor omrollen, zitten, kruipen, staan en lopen. Je kijkt naar de interesse en ontwikkelingsfase van jouw kindje (op dit moment) en speelt hierop in. Spelenderwijs daag je zo jouw kindje uit tot verder ontdekken. Door hier met oprechte aandacht op te reageren, stimuleer je tevens het zelfvertrouwen van je kindje. Spelenderwijs bewegen komt ten goede aan het welbevinden van je kind!

Dreumesen

Bewegen en spelen voor baby en peuterEen dreumes speelt, loopt en klautert veel. Een dreumes vindt het fijn om actief betrokken te zijn bij al jouw activiteiten en “helpt” je graag. Het is zowel voor je dreumes als voor jou fijn om hem/haar op een speelse wijze te betrekken bij een aantal dagelijkse activiteiten in en rondom het huis. Zo kun je al spelenderwijs de motorische vaardigheden bevorderen, leert jouw kindje zich vrijer bewegen en zal hij meer durven. Door gericht met elkaar te spelen en te bewegen krijgt jouw kind een grotere woordenschat en kan hierdoor makkelijker contact maken met jou en andere kindjes wat belangrijk is voor de sociale ontwikkeling.

Samen spelen en bewegen geeft plezier, zorgt voor fijne momenten met elkaar en draagt bij aan de “ontdekkingstochten” van je kindje.

Lees verder over de cursus Bewegen en Spelen

vorige paginatopvolgende pagina