Ga naar de Facebookpagina van Ouder Kind Moment

Beweegkriebels

BeweegkriebelsKinderen hebben plezier in bewegen en bewegen het liefst de hele dag. Bewegen is de basis van alles wat een kind leert en gaat leren. Bewegen is belangrijk voor een gezonde en geestelijke ontwikkeling. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen tegenwoordig steeds minder bewegen en dat er steeds meer kinderen zijn met een bewegingsachterstand. Daarnaast is bekend dat één op de acht kinderen te dik is.

Anneke Littooij-Landsmeer is gecertificeerd trainster en heeft haar trainerscertificaat van “Beweegkriebels" gehaald bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (nu ondergebracht bij: huisvoorbeweging.nl)
Zij kan een workshop “Beweegkriebels” voor u verzorgen. Deze workshop is speciaal voor pedagogen van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en leerkrachten ROC's.

Mogelijkheden programma Beweegkriebels

Beweegkriebels, workshop training voor baby's van 0 tot 18 maandenIn de workshop “Beweegkriebels” wordt het belang van veel en veelzijdig bewegen duidelijk uitgelegd. Het plezier van spelenderwijs bewegen ga je zelf ervaren en je krijgt allerlei tips en handreikingen om met eenvoudig spelmateriaal, zoals knijpers, plastic flesjes, ballen en bierviltjes aantrekkelijke beweegactiviteiten uit te voeren met jonge kinderen. Door met het kind spelenderwijs te bewegen stimuleer je niet alleen de motorische vaardigheden, maar ook de sociale en emotionele vaardigheden van het kind. Hierdoor krijgt een kind meer zelfvertrouwen. Kinderen leren contact maken met andere kinderen door samen te spelen en samen te delen. Ze leren zich duidelijker te uiten en voor zichzelf op te komen.
Daarnaast wordt ook de taal- en spraakontwikkeling van het kind gestimuleerd door bijvoorbeeld de begrippen onder, boven, tussen, voor en achter veelvuldig te herhalen bij de diverse speelse bewegingen.

De workshop Bewegen met baby’s gaat over bewegen en spelen met baby’s van 0 tot 18 maanden. Deze is gebaseerd op de training “Beweegkriebels”. Het is een praktische workshop die kennis en nieuwe ideeën biedt om aantrekkelijke beweegactiviteiten te kunnen uitvoeren met baby´s. De workshop stimuleert en daagt uit tot speels bewegen. In de workshop wordt een aanzet gegeven om spelenderwijs bewegen direct toe te passen in de praktijk.

De workshop Bewegen met peuters gaat over bewegen en spelen met kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 2,5 jaar of van 2,5 tot 4 jaar.

Een workshop wordt op locatie uitgevoerd. Na overleg wordt bepaald welke thema‘s uit de training “Beweegkriebels” behandeld worden en wordt ook de tijdsduur van een workshop bepaald.

Klik hier: voor contact en vragen.

 

vorige paginatopvolgende pagina