Ga naar de Facebookpagina van Ouder Kind Moment

Shantalamassage voor adoptiekinderen

Daar waar een blik in de ogen zegt: je bent altijd welkom
Daar waar plaats, tijd en ruimte er niet toe doen
Daar is een bijzonder ouder-kind moment!

Een goede hechting tussen ouders en kind vormt de basis voor de ontwikkeling van het adoptiekind. Het kind voelt zich dan welkom en geliefd. Een veilige basis voor je kind wordt tijdens de baby- en peutertijd gevormd en juist in deze tijd heeft het kind een scheiding meegemaakt van de biologische ouder(s) en meestal zelfs van het geboorteland met de vertrouwde geuren en kleuren.
Vaak heeft het kindje een tijd doorgebracht in een tehuis of pleeggezin.
De fundamentele basis van veiligheid en vertrouwen is niet of nauwelijks gevormd. Een van de manieren om in deze situatie aan een vertrouwensband te werken is Shantalamassage toepassen.

AdotiemassageAdoptievader met kindje

 

Wat is Shantalamassage?

Een positieve manier van aanraken is belangrijk voor kinderen. Vooral voor die kinderen, die ervaringen hebben met negatieve aanrakingen of zelfs met de afwezigheid van aanrakingen. Shantalamassage is een massagevorm die eenvoudig en respectvol is, die helpt om de band tussen ouder en kind te versterken en die ontspannend werkt voor zowel ouder als kind.
Shantalamassage bevordert het gevoel van veiligheid en geborgenheid en komt daarmee het hechtingsproces ten goede. Het bevordert de geestelijke en emotionele weerbaarheid, maar ook de lichamelijke en motorische ontwikkeling van het kind. Shantalamassage voor adoptiekinderen kan over de kleding heen gegeven worden, maar ook direct op de huid.

Lees verder over de cursus Shantala massage voor adoptiekinderen

 

vorige paginatopvolgende pagina